Freitag, 24. August 2007

Profiterol

Sevmeyeninmiz yoktur bende epeydir yapmiyordum ,cocuklarda isteyince gectim basina biraz ugrastiriyor ama degiyorda
Hamuru icin
1 su bardagi un
1 su bardagi su
yarim paket margarin
3 yumurta
ic kremasi icin
2,5subardagi süt
3 yemek kasigi un
3 yemekkasigi seker
1 paket vanilya
cikolota sosu icin
80 gr bittercikolota
2 yemek kasigi süt
yapilisi
Tencereye suyu margarini koyup kaynatin.unuda ilave edin kasikla devamli karistirin,hamur hemen kendini toplayacaktir ,ocaktan alin sogumaya birakin.Soguyunca yumurtalari birer birer hamura ekleyin,iyice yedirin yapiskan bir hamur elde edeceksiniz.Firini 180c alin, yaglanmis tepsiye kasikla aldiginiz hamurdan parcayi tepsiye dizin sekil önemli degil pisince düzeliyor hamuru elinizle almayin ozaman kabarmaz üstleri kizarana kadar 30, 40 dakika arasi pisirin.
Keramasi icin vanilya haric diger malzemeleri tencerede koyulasana kadar karistirin iliyinca vanilyayida ekleyin.Pisen hamurlari soguduktan sonra ortasinda biraz kesin aralarina sogumus kremadan koyun. Üstüne benamer usulu erittiginiz bitter cikolota ve sütü profeterollarin üstüne gezdirin,afiyet olsun.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin