Freitag, 24. August 2007

Tuzlu simitler



Bu kurabiyeyi her yapisimda arkadasimla ilk bu kurabiye denememiz gözümün önüne geliyor.Cocuk denecek yasta arkadasimla annemin evde olmadigi bir günde bu kurabiyeyi denedik,ve okadar nefis olmustiki hala o ilk tadi yakalayamadim.Öyle güzel olmustuki kurabiyelerimiz annemler inanmadi bizim yaptigimiza.Arkadasimla birde lokma yapma maceramiz var onu yaparken bu kadar basarili degildik,onuda baska sefere anlatirim.

Malzemeler

200 gr margarin

yarim cay bardagi siviyag

yarim cay bardagi yogurt

1 yumurta

1 kahve kasigi tuz,kabartma tozu,susam

Yapilisi Yumurtanin beyazi haric diger malzemeleri karistirip yumusak bir hamur elde edin.Hamuru yaklasik yarim saat dinlendirin,hamurdan kücük parcalar alarak elinizin iciyle hamuru uzatin sonra yuvarlayip iki ucundan birbirine yapistirin,önce yumurtanin beyazina sonrada susama batirin.iYagli kagit serilmis tepsiye dizin,isitilmis 170 derece firinda üstleri kizarana kadar pisirin.Yaninada cay yapin citir citir yiyin afiyet olsun.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin