Freitag, 24. August 2007

YE#15 TÜRK VE DÜNYA MUTFAGNDAN BAYRAM TATLILARI KOLAY BAKLAVA(DADIKALIK BAKLAVA



http://img.blogcu.com/uploads/Baharcicegi_Ryxesimlsssser000_(4).jpg
ArkadasimizDersaadet ev sahipligini yaptigi Bayram tatlilari etkinligine bende kolay baklavayla katildim,Bayram öncesi bütün yemek sayfalarinda degisik tatlilar görme sansimiz olacak,tesekkürlerHane icre arkadasim,etkinlige ev sahipligi yaptigin ve hazirladigin icin.
Hamuru icin,1 cay bardagi süt
1 cay bardagi zeytinyagi
3 yumurta
Bir iki damla limon suyu,1cay kasigi kabartma tozu,tuz,un.acmak icin sadece nisasta
Arasina iri cekilmis ceviz
Serbei,4 bardak seker,4,5bardak su,bir iki damla limon suyu.
3 bardak zeytinyagi hamurun üstüne dökmek icin
Yapilisi,Malzemelerin hepsini,kabartma tozu haric iyice cirpin,daha sonra kabartma tozunu ununu ilave edin,yumusak bir hamur elde edin,yogurdugunuz hamuru dinlendirmeye birakin,bu arada serbetini hazirlayin,serbeti indirmeye yakin limon suyunu damlatin bir tasim daha kaynattiktan sonra ocaktan alin,dinlenmis hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar alin,45 beze yapin,bezeleri sadece nisastayla tabak büyüklügünde acin,actiginiz her bezenin arasina nisasta sürün,bes beze olunca hepsini birden acin,tepsinin büyüklügüne göre,yagladiginiz tepsiye actiginiz hamuru serin,diger 20 bezeyede ayni islemi uygulaiktan sonra 20.bezenin arasina cevizi yayin,kalan 25 bezeyede ayni islemi uygulayin,yani her 5 bezeyi bir acip serin,acma islemi bitince baklavayi dilimleyerek kesin,üstüne iyice kizdirdiginiz 3 bardak zeytinyagini her yerine gezdirin,kuru yer kalmasin,zeyinyagini iyice kizdirinki hamura döktügünüz an kabarmasi lazim,isitilmis 180c ffirinda kizarana kadar pisirin,baklava sicak serbeti ilik olarak dökün,iyice serbetini cektikten sonra servise hazirdir,hanimlar diger baklavadan hhic farki yok,hemde ince acmaniza gerek yok,bayram öncesi yapmak isteyenlere önerilir.



Keine Kommentare:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin