Freitag, 24. August 2007

BADEMLI CHEESCAKE(KÄSE KUCHEN)


Alman firinlarinda cok cesitli yapiliyor,käse kuchen,ama tadi evdeki yapilana benzemiyor,esimde cocuklarda bende kendi yaptigimi daha fazla seviyoruz,cocuklar bayramdan sonra isteyince bende yaptim ,tarifide sizinle paylasmak istedim.

Malzemeler

hamuru icin,

100grmargarin

80 gr seker

200gr un

1 yumurta

1 paket vanilya sekeri

1,2 kabartma tozu,az tuz

keremasi icin,600 gr quark

250 gr margarin

300 gr seker 6 yumurtanin sarisi

1 paket vanilya sekeri

2 yemek kasigi limon suyu

1 paket vanilya pudingi

6 yumurta beyazi,file badem,üstü icin pudra sekeri

Yapilisi

Malzemeleri hepsini iyice cirpin,ununu kabartma tozunu ilave edin,hamuru kulakmemesi yumusakliginda olsun,yagladiginiz pasta kalibina hamuru yayin,catalla hamurun esit sekilde kabarmasi icin catalla ara ara hamura batirin,kremasi icinde malzemelerin hepsini yumurtanin sarilarini kremanin icine beyazini ayirin,iyice mikserle cirpin,en son islem olarak yumurtanin beyazlarini cirpin ve hamurun altindan yukari dogru yumurtanin beyazini yedirin,burdaki islem kremanin beyazi kremayi dagilmamasi icin,daha sonra kremayi hamurun üstüne esit sekilde yayin,üstüne file bademide serpin,istilmis 175derecede 75 dakika pisirin,siz yinnede her firin degisik pisirdiginden bicakla kontrol edin,eger kerema yapismiyorsa kati bir sekildeyse ozaman pasta pismis demektir.isterseniz pasta soguyunca pudra sekeri serpin.

Keine Kommentare:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin