Freitag, 24. August 2007

Yogurtlu Corba


Sicaklarda iyice bastrdi bizim burda,bügün 40 derece sicaklik vardi mahallemizi bir görseniz adeta ölü mahalle,herkes panjurunu indirdi sokakta in cin top oynuyor,evde bile bunaltici bir sicak var,buranin sicagi Türkiyenin sicagi gibi degil,türkiyemizdeki 40 derecede olsa burdaki gibi bunaltici olmuyor,bende sicaklarda yemek bile yapmak istemiyorum cünki ocagin isisiyla ev dahada sicak oluyor, bu yüzden hemen  pisecek hafif seyler yapiyorum. Bu corbayi cok severim iki günlükte olsa yerim.Ben pirincle denemedim böyle daha lezzetli oluyor pirinc biraz hafif geliyor.

3 bardak yogurt
yarim bardak yesil mercimek
yarim bardak yarma (bugdayin kirigi)
2 kasik un,1 adet yumurta,tereyag veya siviyag,bir kasik salca,nane
Tencereye yogurtu aliniz,önceden hasladiginiz mercimegi ve yarmayi ilave edin,yumurtayi unuda ekleyin iyice cirpin,ocagin üstünde kaynayincaya kadar karistirin ,yoksa kesilir kaynayinca on dakika kisik ateste birat daha kaynatin.isteginize göre siviyag veya tereyagi eritin yarim kasik salcayi nanayi ilave edin az soteleyin haha sonra corbaya sosu ilave edin ,mis gibi yogurtlu corbaniz hazir,yanina patetes salatasi iyi gider.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin