Montag, 20. August 2007

QUARKLI POGACA (LABNE PEYNIRLI)

http://img.blogcu.com/uploads/Baharcicegi_DSCI3_(9).JPG


Yumusacik pamuk gibi pogaca yapmak istiyorsaniz denemenizi tavsiye ediyorum. Sonuctan memmun kalacaginiz kesin,ama türkiyede quark yok labne peyniriyle ayni yumusaklikta olurmu bilmiyorum. Deneyin olursa paylasirsaniz sevinirim cünki bende merak ediyorum sonuc ayni quark gibi oluyormu.
Malzemeler
500g quark (labne peyniri)siz 250g da yapabilirsiniz
1 yumurta
2 kasik seker
1 su bardagi ilk süt
1 su bardagi siviyag
1 paket vaya yaris kabartma tozu
1kücük paket yas maya
üstü icin susam,kasar rendesi,un tuz
ic harci icin peynir bir bag maydanoz,istege göre kiyma patatesde olabilir
Yapilisi
Mayayi sekerle iyice cirpin,sonra diger malzemeleri ilave edin,kabartma tozunu aldigi kadar unu ekledikten sonra yumusak  bir hamur elde edin. Elinizi sivi yagla az yaglayin yogurmasi kolay olur yapismaz,hamuru mayalandirmaya birakin.Mayalanan hamurunuzu eger elinize yapisiyorsa elinizi sivi yagla hafif yaglayin, hamurdan kücük parcalar alarak merdaneyle kahve tabagi büyüklügünde acin,icine peynirli harctan koyun,sonra yuvarlayarak rulo yapin ay seklini vererek yaglanmis firin tepsisine dizin. Yumurtanin sarisini sürün ister susam ister kasar rendesi serpin,isitilmis firinda kizarana kadar pisirin,göreceksiniz pamuk gibi yumusak bir pogaca olacak,afiyet olsun.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin