Montag, 20. August 2007

KALBURA BASTI



Malzemeler

250g margarin

1 yumurta

2 kasik yogurt

2 yemek kasigi siviyag

1 paket kabartma tozu

3 su bardagi un,yinede ben alabildigi kadar un diyorum

Icine.1 su bardagi dövülmüs ceviz

Serberi icin,2,5 su bardagi toz seker

3 su bardagi su,limon suyu

yapilisi

Önce serbetini hazirlayin,kaynayan serbete limon suyunu ekleyin biraz daha kaynattiktan sonra ocaktan alarak sogumaya birakin.

Bütün malzemeyi karistirip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin.10 dakika hamuru dinlendirin,hamurunuzdan cevizdeb büyük parcalar alin,elinizle acin varsa kalbura yoksa benim gibi rendenin üstüne hamuru elinizle yayin,icine ceviz koyun alttan agzini kapatin sekilde görüldügü gibi,yaglanmis tepsiye dizin,önceden isitilmis firinda 180 derecede üstleri kizarana kadar pisirin,firindan cikan kalburabasti iliyinca ilik serbetini dökün,serbetini iyice cekince servise hazirdir,afiyet olsun.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin