Bu ayki etkinlikler arka arkaya geldi,ev sahibi diyalogyemekleri, ne kolayliklar dilerim.Tarifimi bir bosnak arkadastan gördüm ve denedim ,lezzet olarak Kayserinin yag mantisina benziyor,iftarda misafirleriniz icin nefis bir manti cesidi.
Malzemeler,1 bardak su,1 bardak süt,(tarifinde süt ve siviyag yoktu ben ekledim yumusak olsun diye)yarim cay bardagi siviyag, un,tuz
ic malzemesi,300 gr kiyma,karabiber,tozbiber,nane veya feslegen.2 bardak yogurt,1 dis sarimsak
Yapilisi,suyu ve siviyagi sütü cirpin,alabildigi kadar ununu tuzunu ilave edin,fazla sert bir hamur olmayacak,yogurun ve biraz hamuru dinlendirin.
kiymaya baharatlari ekleyin ,hamurdan 4 beze alin,tabak büyüklügünde acin,her actiginiz bezenin üstüne siviyag sürün,4 kat üsüstüne yerlestirin.diger kalan hamurada ayni islemi yapin.4 bezeyi birden acin,fazla ince olmasin,actiginiz hamuru kareler seklinde kesin,ortalarina kiymadan koyun,bohca katlat gibi dört kenarini birlestirin,yaglanmis tepsiye ters cevirerek koyun.Mantilarin üzrine siviyag sürün ,firinda üstleri kizarana kadar pisirin.2 bardak yogurdu sarimsaginida ilave ederek cirpin,tavaya siviyagini ilave edin,yarim yemek kasigi domates salcasini,yarim yemek kasigi biber salcasini ekleyin.Tepsiden cikardiginiz mantilari yeterince büyük bir tabaga alarak yogurtlu sosunu ilave edin,üzerine salcali sosunu gezdirin,eger mantiniz cok geldiyse hepsini ayni anda yogurtlamayin,buzluga koyarak daha sonrada kullanabilirsiniz.
Dört köse kesilen hamurlar bohca seklinde uclari birlestirilir ve birlestirdiginiz uclari alt tarafa gelecek sekilde firin tepsisine yerlestirilir.
4 beze acilir tabak büyüklügünde, aralarina siviyag sürülür ve dördü birden acilir.