Bu ayki etkinlikte karadenizin cesit cesit nefis yemeklerini karedenizli arkadaslardan ögrenmis olacagiz.Ben karadenizli olmadigim icin hepimizin bildigi hamsiyle bu etkinlige katiliyorum ,hamsiyi önceden sadece unla kizartiyordum trabzonlu bir arkadasta hamsiyi misir unuyla tavaya dizip hepsini ayni anda kizarttigini görünce bende o günden sonra hep arkadasimin yaptigi gibi kizarttim hamsileri,hem fazla yagi cekmiyor hemde hepsi ayni anda kizariyor.Sevgili yesime http://yesimlitarifler.blogspot.com/ ev sahipligi icin tesekkür ediyorum.
1 kilo hamsi
kizartmak icin cok az sivi yag
misir unu
YapilisiHamsilerin kilciklarini ayiklayin yikayin,ayri bir kaba misir ununu biraz tuzla karistirin,iki hamsiyi ic tarafindan birbirine yapistirin,misir ununa heryerini bulayin,tavaya bir kasik siviyag koyduktan sonra hamsileri kuyruk kisimlari disa gelecek sekilde yuvarlak sekilde dizin.Hamsilerin kizaran tarafini degistirmek icin tavanizin büyüklügünde bir tabakla alt üst edin,alt tarafida kizarinca tavadan yine tabak yardimiyla alin,böyle hem fazla zamaninizi almiyor tek tek kizartmiyorsunuz hemde yagli olmuyor,yanina bol yesillikli salata yapin,baliklarin üstüne limon suyu gezdirin,afiyet olsun.