Freitag, 18. Januar 2008

YE 30'# DÜNYA MUTFAKLARI

Dünya yemekleri etkinligine bende 3 tarifle katiliyorum,Almanyada yasadigimiz icin dogal olarak Alman yemekleriyle katildim.Ev sahibi sevgili Tugba,ya kolay gelsin ,bu etkinlik sayesinde dünya mutfaklarini tanimis olacagiz.
SPARGEL
500 gr kuskonmaz,su tuz.
5 adet .patates,kiyilmis maydanoz
500 gr kuskonmazilar yikanir,alt kismlarindan 1 cm kesilir, üstünü kapatacak sekilde tuzlu suyla yaklasik 10 dakika haslanir,suyu süzülür.
Ben hazir sos kullandim,sosu isitilir kuskonmazlarin üstüne gezdirilir,sosun tadi mayonesi andiriyor,Patesler haslanir ,kiyilmis maydanoza bulanir,kuskonmazla servis yapilir.
Not,Sosu yapmak isteyen arkadaslara sosun tarifini veriyorum .
250 gr tereyag,3 yumurta,yarimcay bardagindan az su,2 yemek kasigi limon suyu,karabiber,tuz.

Yapilisi,tereyagini tencerede eritin,diger bir tencerede suyu kaynatin ve üstüne ayri bir kapta yumurta sarilarini limon suyunu,yarimcay bardagindan az suyu tuzunu ilave ederek koyu krema kivamini alana kadar cirpin,karisimi sicak suyun üzerinden alip erimis tereyagina kasik kasik ilave edin,karabiberinide ilave ederek sicak sekilde hemen servis edin.

KÖNIGEN PASTETEN:

4 adet pastete,300 gr tavuk eti,100 gr konserve mantar,100 gr konserve bezelye,100 gr kuskonmaz.200 ml krema,1 adet sogan,yarim cay bardagindan az siviyag.

Kusbasi dogranmis tavuk eti cok az haslanir,tavaya yag konur,soganlar rendelenir kavrulur,daha sonra tavut etleri ince ve kücük dogranmis mantarlar kuskonmaz ve bezelye eklenir,hepsi birlikte sotelenir tuzuda eklenir,haslanmis tavuk suyundan yarim cay bardagi eklenir,ocaktan almadan kremasi ilave edilir,bir tasim kaynatilir.

Pastete milföy hamurundan yapilmis hazir satiliyor.Almanyada büyük marketlerde bulunur.Türkiyede,de vardir belki.
Pastete' leri firinda üstleri kizarana kadar pisirin,firindan cikinca icine sebzeli harctan konulur,tabagin yaninada konulabilir.


GRIES NOKERLN

1yemek kasigi tereyag1 yumurta,100 gr irmik,2 tablet sebze bulyon,bir fiske tuz,muskat.maydanoz

Yumurtayla tereyagini köpürünceye kadar mikserle cirpilir,irmik muskat ve tuzu ilave edilir sert bir hamur seklini alana kadar yogrulur.

Sebze bulyonuyla kaynamakta olan suya irmikli harctan kahve kasigiyla alinir suya birakilir,yaklasik kisik ateste 15,20 dakika pisirilir.irmikli harc yogrulunca bekletilmez hemen suya atilir.Servis ederken kiyilmis maydanoz ilave edilir.


Kommentare:

Melek* hat gesagt…

gız şimdi baktım yoktu:)ellerine saqğlık daha ne yemekler görücez bakalım

Kevser hat gesagt…

Canim,
sen etkinlik söleni yapmissin adeta, maasallah hemde 3 tarifle ve benim bile yapmaya cesaret edemedigim nefis tariflerle, hepsi icin ellerine saglik diyorum.

Selamlar ve güzel bir hafta sonu tatili diliyorum sana ve ailene..

serinmavi hat gesagt…

Eline sağlık canım,değişik ve guzel tarifler vermişsin..Sevgiler...

SERAP hat gesagt…

Dün de bizde yesil kuskonmaz vardi....Cok sevdigimizden mevsimi olmadigi icinde maalesef konserve yedik.....Ama cok lezzetli bir sebze öyle degil mi?

GÜL'ÜN MUTFAĞI hat gesagt…

canım çok özlemişim sizleri o içten sıcacık geçmiş olsun dileklerinize çok teşekkürler sevgilerimle çok öpüyorum canım

sefertasi.blogcu.com hat gesagt…

selam canım,
ellerine sağlık değişik yemekler kendime adıma konuşursam...ben yine de anam babam usulü devam edeyim:)))
ama senden bir ricam olacak almanya da yaşıyormuşsun; kızım Almanya da bir kaç kez balkabağı çorbası içmiş, anne yaparmısın dedi nette biraz araştırdım çok farklı tarifler var...sen biliyorsan tarifini bana verebilir misin?
sevgiler hayırlı cumalar

ezgi uğurlu hat gesagt…

değişik tariflere bayılırım ve hepside birbirinden enfes olmuş
ellerinesaglık
sevgiler

NİRVANA hat gesagt…

ellerine saglık canım tarifler çok pratik ve eminim tadı güzeldir...sevgiler

kizilciksurubu hat gesagt…

Etkinlige cok güzel üc tarifle katilmissin,hepsi de sahane olmus,ellerine saglik canim.

guldencehobi hat gesagt…

Harika lezzetler,canim eline saglik,afiyetler olsun.
Sevgiler.

disal hat gesagt…

güzel oldu bu etkinlik...sayesinde değişik yemek ve tatlılarla tanışıyoruz...

ellerine sağlık canım....
çok güzel görünüyorlar...

Papatya Prenses hat gesagt…

KÖNIGEN PASTETEN: Ben bunu sevdim:)
Denemek lazım:)
Canım hepsi için ellerine sağlık.
Aşure günün bereketli olsun..

MUTFAKISTAN hat gesagt…

canim ellerine saglik ne guzel hazirlanmissin havuc tatlisida nefiss olmus ,sevgiler

tadinadoyamadım-dilek hat gesagt…

AŞURE GÜNÜN MÜBAREK OLSUN
Birbirinden güzel tarifler ellerine sağlık

sevgiylekal

ÖZGÜLÜN TARİFLERİ hat gesagt…

cicegim ne guzel tarifler sunmussun
hangisine bakacagimi sasirdim
hepside birbirinden nefis yaaaa
havuc tatlinda bir o kadar degisik ve nefisss ilk once havuc tatlisini denemeyi dusunuyorum
canim benim ellerine saglik.
opuyorum.canim kucak dolusu sevgilerimide biraktim.

Tijen hat gesagt…

Vallahi bizim kızlar çok marifetli diyorum da inanmıyorsunuz. Ne güzel şeyler bunlar. Ellerine sağlık komşucuğum.

Schatz Insel hat gesagt…

süpersin en sevdigim yemekler bunlar bayilirim spargel ve patatese ve pastetli ye gecen hafta bendede vardi yemek bittikten sonra aklima geldi resim cekmek ellerine saglik afiyet seker olsun sevgiler mutlu pazarlar

Anneminkiziyim hat gesagt…

Merhabalar canimcim, ellerine saglik cok güulezzetleri sunmussun, sevgiler...

Nilay Cinisli hat gesagt…

Nasıl şık olmuş bu yemeklerrrr..Herbiri ayrı güzel canımcım..
Ellerine sağlık,
Sevgiler,

Zehra hat gesagt…

slm canim ellerine saglik verdigin butun tariflerin birbirinden saglikli,sevgiler

defneylebirlikte hat gesagt…

hepsi de harika tarifler gerçekten.eline sağlık canım.

sefertasi.blogcu.com hat gesagt…

teşekkür ederim canım, çok mutlu olurum:))) mutlu huzurlu bir akşam dilerim

nino hat gesagt…

nefis olmus ellerine saglik canim

akçahan hat gesagt…

Ellerine sağlık Öznurcuğum, sevgilerimle tatlım.

Aynur hat gesagt…

Merhabaa

aslinda bende almanyada oldugum icin SPARGEL i goruyorum sik sIk ama tadinida merak etmiyorum degil aslinda ama ama ama iste cesaretim yok denemeye :) degisik tad helede almanlara has oldugu icin nedense bi cekingenlik var belki biyerde yersem deneyebilirim..:)elinize saglik guzel gozukuyor

www.aynurdantarifler.blogspot.com

yesildomates hat gesagt…

canım yaa sayende bir dünya turuna çıktık...:)) bu ne güzellikler..ellerine sağlık..hepsi birbirinden harika görünüyo..ötüm..görüşürüz...

kelebeklisaniyeler.blogcu.com hat gesagt…

canimin içi masallah sen etkinlik bir tarif degil en az uç tane masallah ne marifet bu boyle harikasin, degisik lezzetler ve harika sunumlar, pariste de hemen hemen ayni mamalar, ama çok guzel gorunuyor, ellerine saglik canisi, haftan guzel geçsin optum

laleninbahcesi.blogspot.com hat gesagt…

ben kuşkonmqzı çok merak ederim de cesaret edip denemedim. Burada tazesi satılmıyor. Konserve olarak var. Şu üstü soslu olanı denemek istiyorum. Ellerine sağlık. Sevgiler bıraktım

Yaren hat gesagt…

Baharcim vallahi harika seyler yapisin.Ben irmikli corbayi cok severim,nefis oluyor.Yani elbette diyerleri de harika.Ben rejimdeyim ama bunlar saglikli:)) yiyebilirim canim,ikram edersen geri cevirmem canim:))) Ellerine saglik canim,sizlere afiyet seker olsun.Iyi bir hafta gecirmeni diliyorum.

eyvahhyemekyandiocakbatti hat gesagt…

pastete ne olaki??? harika tarifler yayınlamışsın ellerine sağlık şekercim...sevgilerimle

ikizlerinannesi hat gesagt…

SELAM CANIM
tam alman mutfagini anlatmissin vallahi ellerine saglik etkinlige de güzel yakisir

GonuLunceLezzetLer hat gesagt…

Harika üç tarif ilgiyle okudum .Tatlarını merak ettim doğrusu.Ellerine sağlık canım.Güzel bir hafta dilerim...

Anonym hat gesagt…

Merhaba,
Ben aslinda Almanya'da baharda sik bulunan kalin ve bembeyaz kuskonmazlarin tadini cok begeniyorum. Onlar nasil pisiriliyor, biliyor musunuz?
tesekkurler!

Baharcicegi hat gesagt…

Merhaba isimsiz arkadas,
baharda beyaz sarimsi kuskonmazlarda ayni yesil kuskonmazlar gibi haslaniyor tuzlu suda,pisirme süresi 20 dakikaya cikiyor.Yesil kuskonmazlar ince oldugu icin haslama süresi 10 dakika yeterli oluyor.

Feyza Fidan hat gesagt…

Ellerin dert görmesin arkadaşımm..Hepsi ayrı nefasetli olmuş :))
Sevgiler,

Damak Tadı hat gesagt…

Bu etkinliği sen şölene dönüştürmüşsün Öznur..Hele spargellerin yok mu enfes göründüler bana..Yanına patatesleri eklemeyide unutmamışsın..))Burada pastate satılmıyor ne yazıkki..Sen kendin özel olarak markete gidip milföyleri alıp koştur koştur eve gelip hazırlıyorsun..)))Keşke buradada satılısa bazı şeyler..))

Ellerine sağlık çok nefis hemde çokkkk..


Sevgielerle kal..

guldenceninmutfagi hat gesagt…

Canim tesekküre geldimmm,fakat spargelin basinda seyre daldim,özel sosuyla mevsiminde doyum olmaz spargel'e,eline saglik harika yapmis ve servise sunmussun.
Muhtesem börüntü vallahi,alayim ben bu tabagi yaaa:)))

DANIEL EFE hat gesagt…

Ben ilk kez Kanada'da kuskonmaz yedim. Markettte, kibar (guzelce izah eder diye ) ve yasli (hem tecrubelidir, hem sabirlidir diye ) bir hanimi gozume kestirdim, ona sordum kuskonmazin nasil pisirilecegini. Kuskonmaz ortasindan tutulur, diger elle alt kismindan kirilmaya calisir, bayat olan kismindan gevrek bir sekilde kirilir. nasil gevrek oluyorsa :) ancak bu kadar tarif edebildim. yani taze olmayan kismi boylece kesin olarak atmis olurmusuz.
Aslinda bunlari yazmak degildi niyetim. kuskonmazin fotografi cok hosuma gitti, renkleri cok guzel olmus, patatesler de yesile boyanip renk ahengine katilmis :)
elinize saglik

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin