Sonntag, 10. Februar 2008

PORSELEN DEMLIK CAY ETKINLIGI KURU MEYVELI KEK

Gecen hafta Ludwigshafen'de yanarak hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allahtan rahmet yakinlarina sabirlar diliyorum.Allah kimseye bu aciyi yasatmasin,cok aci bir sekilde can verdiler,4ü cocuk,5 kadin olmak üzere 9 vadandasimiz hayatini kaybetti.Henüz yanginin cikis sebebi belli olmadi ama insallah aklimiza gelen sey degildir öyle umut ediyoruz.Sayet kundaklama sonucu ciktiysa bu yangin, asiri sagci politikacilarin secim malzemesi olarak yabanci düsmanligi yapmalari ve özellikle türkleri ve türk genclerini hedef gibi göstermeleri Alman medyasininda son günlerde yanli haberleri böyle bir olayin yasanmasina neden olmus olabilir.

Mekanlari cennet olsun


KURU MEYVELI PORTAKALLI KEK



Sevgili Defneylebirlikte'nin ev sahiligi yaptigi etkinlige portakalli kuru meyveli kekle katiliyorum,davetin icin tesekkür ederim Funda'cigim.

Malzemler

3 yumurta

1 bardak seker

1 bardak siviyag

1 bardak süt

1 portakal kabugu rendesi

2 yemek kasigi nisasta

yarim limon suyu

1 paket kabartma tozu,alabildigi kadar un

1 paket vanilya sekeri

istediginiz kuru meyveler,ben hazir satilan pasta kuru meyvesi kullandim.
üstü icin,1 limon suyu, yarim cay bardagi pudra sekeri,renkli pasta sekerlemeleri

yapilisi, yumurtalar sekerle köpürünceye kadar cirpilir,diger malzemelerde ilave edilir en sonuna unla birlikte kabartma tozu eklenir , kuru meyveler rendelenmis portakal kabugu ilave edilir kasikla karistirilir.Yaglanmis kaliba kek hamuru dökülür,isitilmis 180 derece firinda icini cekincice kadar pisirilir.
pudra sekerine limon suyu ilave edilir, ve kekin üzerine gezdirilir,renkli sekerlemeler serpilir,piserken portakal kabugu rendesi mis gibi koktu,kekede nefis bir aroma katti













LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin