Donnerstag, 20. Mai 2010

CILEKLI KIVILI PASTA ### KISA BIR TATIL ARASI


Türkiye'ye tatile gidiyoruz , kül bulutlari izin verirde ucus yasagi olmassa.Bazi ülkelerde hala ucus yasagi var,gidisi atlatsak bile birde bunun dönüsü var, bakalim küller ucusmassa bizim hava yolunda insallah gittigimiz gibide döneriz.
Hepinize saglikli huzurlu sicacik bir hafta sonu diliyorum .

Ye# 55 Bahar Senligi etkinlinin ev sahibesi sevgili Özleme gönderiyorum

Asagidaki cilekli pastanin pandispanyasi ve kremasi ayni, sadece üzerine cilegin yanina kivide ekledim
Pandispanya
4 yumurta
4 türk kahvesi fincani seker
5 fincan un
4 yemek kasigi sicak su
yarim cay bardagi siviyag
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
kremasi icin

500 gr quark( labne peyniri veya süzme yogurt
400 g cremefraiche (mascarponede olabilir
1 bardak seker
2 paket vanilya sekeri
2 paket krem sertlestirici
400 g sivi krema
200 gr cilek,3 adet kivi

Yumurta sekerle cirpilir,sicak su,siviyag,vanilya eklnir cirpilmaya devam edilir
un ile kabartma tozu elenerek eklnir kasikla karistirilarak yaglanmis unlanmis yuvarlak pasta kalibina yayilir
isitlimis 170 derecede kizarana kadar pisirlir,icinin pistigini anlamak icin kürdan,la test edilir
Bir gün önceden pandispanyayi hazirlasaniz kesmesi daha kolay olur,pandispanya ortadan ikiye istenirse üce kesilir
Sivi krema mikserle koyulasincaya kadar cirpilir .Baska bir kapta Quark,cremefraiche,seker,vanilya sekeri,mikserle cirpilir ve diger kremaya eklenir az cirpildiktan sonra krem setlestiricide eklenir cirpilir
Krema üzeri icin ayrilir,diger kismina kücük dogranmis cilek,kivi parcalari eklenenerek karistirilir.
Pandispanyanin birinci katina cilek receli sürülür,daha sonra kücük dogranmis cilekli,kivili kremadan esit sekilde yayilir,ikinci katinada ayni islem yapilir.
Üzerine ayirlinan krema padispanyanin üzerine ve kenarina sürülür.Yarim sekilde kesilmis cilekler ve kiviler dizilir.



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin