Mittwoch, 12. Mai 2010
HINDISTAN CEVIZLLI BADEMLI KURABIYE
Agza alinca dagilan kiyir kiyir bir kurabiye oldu,3 hafta saklama kabinda durdugu halde uzun süre tazeligini koruyan pratik bir kurabiye.Hamurun yarisini sade yarisinida kakaoyla yaptim.
59 P:D:C:S:Etkinligine ev sahibesi mutfaktanseslere gönderiyorum
150 gr tereyag
1 cay bardagi siviyag
1 yumurta
1 bardak pudra sekeri
1 cay bardagi cekilmis toz badem
1 cay bardagi hindistan cevizi
2 cay kasigi kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
Alabildigi kadar un
Oda isisindaki tereyag ,yumurta,pudra sekeri cirpilir, toz badem,hindistan cevizi,vanilya sekeri ilave edilir cirpilir.Un ile kabartma tozu elenerek eklenir yogrularak yumusak bir hamur elde edilir Hamurun yarisina kakao eklenir . Hamur yarim saat dinlendirilikten sonra 1 cm kalinliginda acilir gül seklindeki kurabiye kalibiyla kesilir,minik parcalar yuvarlanarak kurabiyenin ortasina konur. .Yagli kagit serili firin tepsisine dizilir isitilmis 170 derece firinda 10, 15 dakika üzeri kizarmadan firindan alinir.