Montag, 21. Juni 2010

HASHASLI ARMUTLU KEK

Türkiye yaniyor, burasi yagiyor ve serin aksamlari kazak bile giyiniyoruz.
Hava serin ve yagmurlu olunca yapilacak en iyi sey mutfaga dalip kek yapmak dedim ve hashasli kek yaptim cayida demledim sicakken kek hemen yenmez ama ben bu haliyledede sevdigim icin cayla kek esliginde yarim duran kitabimi bitirdim.

3 adet yumurta
1 bardak süt
1 bardak seker
2 adet yumusak armut
1 bardak hashas
150 gr tereyag
bir kac damla vanilya esansi,sekeride olabilir
1 paket kabartma tozu,alabildigi kadar un

Seker ve yumurta cirpilir,oda isisinda yumusamis tereyag eklendikten sonra süt ilave edilir. Yumusak armutlar catalla ezilerek püre haline getirilir ve hashas vanilya esansi ilave edilerek cirpilir. Un kabartma tozuyla elenerek ayni anda eklenir kasikla karistirdiktan sonra yaglanmis unlanmis kek kalibina dökülür.isitilmis 180 derece firinda pisirlir.




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin