Samstag, 10. Juli 2010

BÖGÜRTLEN TARTÖLET

Bugün 40 dereceyi gördük, sicaklik 30 dereceyi gectimi cekilmiyor burda .
Bunaltici bir hava vardi,yarinda cok sicak olacakmis. Bu sicaklarda mutfaga girip hafif yemek yapmasi bile mutfagi firin gibi yapiyor yemegi pisirip kendimi balkona atiyorum sanki orasi serin gibi.Ne sicaga dayaniyoruz ne soguga
Güzel bir hafta sonu diliyorum arkadaslar Istanbula sicak gönderelim burdan yagmurlu geciyormus sizde bize serin hava gönderin bir zahmet

3 yumurta
1 su bardagindan az siviyag
1 cay bardagi süt
1 su bardagi seker
1 paket vanilya sekeri
2 cay kasigi kabartma tozu
alabildigi kadar un
kremasi
200 gr quark(tuzsuz labne peynir veya süzülmüs yogurt
200 ml sivi krema
1 paket krem sertlestirici
2 paket vanilya sekeri
1 cay bardagi seker
200 gr bögürtlen
pasta jölesi,ben kullanmadim

Krema mikserle koyu bir kivam alincaya kadar cirpilir.Ayri bir kapta quark seker ,vanilya sekeri mikserle cirpilir,krema bu karisima eklenir,krem sertlestiricide ilave edilerek cirpilmaya devam edilir, koyu bir krema elde edilir,buzdolabinda bekletilir

Seker siviyagla cirpilir,yumurtalar teker teker ilave edilerek cirpilmaya devam edilir.Süt vanilya sekeri eklenir cirpilir,un, kabarma tozu ayni anda eklenir cirpildiktan sonra yaglanmis tartölet kaliplarina dökülür.isitilimis 180 derece firinda pisirlir, hafif pembe olunca firindan alinir sogumaya birakilir.
Sogumus tartöletlerin üzerine krema yayilir,yaban mersini,ahududu kremanin üzerine konur,ben jöle kullanmadim .Ahududunun daha parlak görünmesini isterseniz pasta jölesi kullanabilirsiniz

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin