Montag, 5. Juli 2010

KUPTA KAYSILI IRMIK TATLISI ** KANDILINIZ MUBAREK OLSUN

Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, kandiliniz kutlu olsun arkadaslar


Irmik tatlisini bu sefer kupta denedim ,üzerine dolapta beni ne yapacaksan yap yoksa ben gidiciyim diyen yumusamis kaysilardan sos yaptim .Dilim yerine böyle kupta sunumuda begenildi ev halki tarafindan.
Soguk birseyler olsun ekinligine ev sahipligi yapan Atölyemis arkadasimiza gönderiyorum .

1 litre süt
9 yemek kasigi irmik
9 yemek kasigi seker
1 paket vanilya sekeri
1 cay bardagi cekilmis badem
1 yemek kasigi margarin
200 gr kaysi
1 paket vanilya sekeri
yarim cay bardagi seker
1 yemek kasigi nisasta

Kaysilarin cekirdegi cikarilir yumusak olmasi tercih edilir, ortadan ikiye bölünür blenderdan gecirlir.Tencereye kaysi püresi seker,vanilya sekeri ve nisasta alinir cirpilaral pisirlir kaynayinca ocaktan alinir.
Tencereye margarin disindaki bütün malzeme alinir tel cirpacakla kaynayana kadar karistirilarak pisirilir Kaynayinca margarin eklenir mikserle cirpilir.
Kase veya kuplarin yarisina irmikli muhallebiden konur,üzerine kaysi sosu eklenir oda sicakliginda sogutulur.Soguyan kuplar buzdolabinda 2 saat bekletildikten sonra servis edilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin