Donnerstag, 1. Juli 2010

MAKARNA MANTISI

Manti tadinda ev makarnasi

Ben evlenene kadar hazir makarna hic yememistim , annecigim hep kendi keserdi makarnayi eristeyi.Geceden 20. 30 kilo hamur yogrulur sabah erkenden dairedeki komsularimiz toplanir kimi hamuru acar kimi keserdi.Ertesi günü baska bir komsuya yapilirdi,kalan iki bezi manti doldurlur hep bereber yenilirdi o günler cocuklugumun güzel unutulmaz günleri benim icin.Simdi cogu kisi ev makarnasi satan yerlerden aliyor,herseyin satilmasi kolaylik bakimindan güzel ama biraraya toplanip yardimlasmak komsular arasinda baska güzel bir olay.

1 kase ev makarnasi
1 büyük kase yogurt,1 dis sarimsak
1 kasik salca,1 kasik biber salcasi
1 yemek kasigi tereyag
4 yemek kasigi siviyag
Makarnalar kaynayan tuzlu suda haslanir,suyu süzülür.
Tavaya tereyag ve siviyag alinir eritilir,salcalar eklenir karistirilir.
Yogurta az su eklenir cirpilir,sarimsak eklenir cirpildiktan sonra makarnaya ilave edilir.Tabaga makarna konur üzerine salcali sostan gezdirilir,manti tadinda makarna afiyetle yenir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin