Dienstag, 27. Juli 2010

MEYVELI PARFE

Gecen hafta havalar sicakken yapmistim,(simdi serin) öyle sicaktiki ben birkac parfe resmini cekene kadar erimeye basladi,resimlerdede görülüyor.Ev halki kremali tatlilari sevmez, meyveli parfeyi begendiler bir kac dilim birden yediler,tabi sicaginda etkisiyle .
Sevgili Atölyemis arkadasimizin düzenledigi etkinligine gönderiyorum gönderiyorum

2 poşet kremşanti
1 buçuk su bardağı soğuk süt
1 paket kedi dili bisküvi,istediginiz bisküvide olabilir
yarim su bardagi pudra sekeri
2 paket vanilya sekeri
1 kase bögürtlen,cilek,yaban mersini,kaysi

Kremşanti sütle koyulaşana kadar mikserle çırpilir. pudra sekeri vanilya sekeri eklenir cirpilir.Kedidili büsküvi el ile çok ufak olmayacak sekilde ufalanarak kremsantiye ilave edilir.

Kaysi ve cilek minik dogranir,bögürtlen yabnamesini ,kaysi,cilek kremsantiye eklenir meyveler ezilmeyecek sekilde karistirilir.
Baton kalib strecle kaplanir,meyveli karisim kaliba esit sekilde yayilir.

Buzlukta en az 4 saat bekletilir bekletirlir,cikerinca dilimlenerek servis edilir.




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin