Mittwoch, 21. Juli 2010
ZEYTINYAGLI KARISIK SEBZE
Havalar sicak olunca hafif yemekler tercih edilir oldu,bizim ev halkinin evde olmadigi birgün kendim icin yaptim .Ev halki kizim haric yemekten saymazlar karisik sebzeyi,bende onlarin yokulgunda kendim icin yapiyorum diyet yemegide sayilir.
2 adet havuc
1 adet kirmizi dolmalik biber
1 kase konserve veya haslanmis bezelye
1 kase mantar
1 kase konserve misir
1 adet sogan
karabiber,sarimsak tozu(,1 dis sarimsak)tuz
yarim cay bardagi su
1 cay bardagi zeytinyagi
Tencereye zeytinyagi alnir,sogan yemeklik dogranir pempelsinceye kadar kavrulur.Mantar,küp küp dogranmis kirmizi biber, havuc ,bezelye misir eklenir,karabiber,sarimsak tozu tuz ilave edilir yarim cay bardagi sicak su eklenerek sebzeler kisik ateste pisirlir.