2 su bardağı ince bulgur
1 kahve fincani irmik
2 kahve fincani un
1 yumurta
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçasi
karabiber,bir adet sarimsak
3 adet domates
1 kahve kasigi biber salcasi
1 kahve kasigi domates salcasi
yarim cay bardagi siviyag
karabiber,kirmizi toz biber,maydanoz,nar eksisi,2 adet sarimsak
Bulgur bir kaba alinarak sicak suyla islatilir. Suyunu cekmesi beklenir eger bulgur diri kalirsa biraz daha sicak su ilave edilir.
Bulgura,salca,yumurta,un,ezilmis sarimsak,irmik,karabiber,tuz eklenerek yogrulur.
Bulgurlu harctan kücük parcalar alinarak yuvarlanir,ortasina bas parmagiyla bastirilir.benim misafirler acil gelecek diye cevizden biraz kücük oldu siz daha kücük yapabilirsiniz.
Kaynayan tuzlu suya köfteler atilir ve haslanir,süzgecle sicak sudan bir kaba alinir.
Tavaya siviyag eklenir,biber salcasi,domates salcasi eklenir kavrulur.Ezilmis sarimsak,küp küp dogranmis domatesler ilave edilerek kavrulur.Kirmizi toz biber,karabiber,kuru feslegen eklenerek ocaktan sos alinir.
Köfteler tabaga alinir üzerine sos gezdirilir kiyilmis maydonaz eklenerek servis edilir.
MASADAKILER
sodali pogaca,fellah köftesi,elmali kereviz salatasi,lor peynirli kabak sarma,peynirli börek,garnitürlü rulo patates salatasi,yesil salata resmini cekemedim aceleden
tatli olarak cilekli tart,elmali irmik tatlisi yine aceleden resmini cekemedim