Sonntag, 8. Mai 2011

KARA ORMAN PASTASI BLOGUMUN 5.YAS GÜNÜ VE ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Bu gün hem anneler günü hem de blogumun 5. senesi iki güzel günü kutlamanin sevincini yasiyorum. Önceden blogumu haftada iki kere güncellerken son aylarda haftada bir, iki haftada bir güncellesemde blogumdan tam uzaklasmakta istemiyorum . 5 senedir burdayim umarim daha nice 5 seneler blogumda paylasim icinde olurum. Bu pasta ne zamandir arsivdeydi bu güzel gün icin uygun olacagini düsünüp yayinladim.

Sevgili arkadaslarim hepinizin anneler gününü kutlarim

4 yumurta
120 gr seker
60 gr un
50 gr nisasta
60 gr kakao
1 paket vanilya sekeri
1 paket kabarma tozu
4 kasik sicak su

600 ml krema
100 gr seker
2 pakat vanilya sekeri
3 paket krema sertlestirici
1 kutu konserve visne
100 gr rendelenmis cikolota
Yumurta sekerle krema kivamina gelinceye denk cirpilir.Vanilya sekeri,sicak su nisasta ekelenir cirpilir,un kakao kabartma tozu elenerek eklenerek cirpilir.Yaglanmis kelepceli kaliba kek hamuru yayilir ve isitilmis 180 dereceli firinda pisirilir.
Krema , seker,vanilya sekeri koyu krema kivamina gelinceye kadar mikserle cirpilir,krema sertlestiricide eklenerek cirpilmaya devam edilir.Buzdolabinda bekletilir.
Pandispanya 3e bölünür,ilk katina krema suyu süzülmüs visne cikolata rendesi konulur. ikinci ve 3 katinada ayni islem uygulanarak pastanin her yeri kremayla kaplanir.kalan krema krema torbasina konularak sIkilir.Visne taneleri ve cikolata rendesiyle süslenir.
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin