Sonntag, 4. September 2011

KAYSILI MUHALLEBI

Bayramda yenilen serbetli tatliardan sonra artik hafif meyveli tatlilar bu sicaklarda serin serin iyi gider.Muhallebinin icindeki kaysi aromasiyla nefis hafif bir tatli oldu.
Cay kahve bahane etkiligine ev sahipligi yapan geliblou17 arkadasima gönderiyorum
500 gr kaysi
1litre süt
1 yemek kasigi un
3 yemek kasigi nisasta
1 cay bardagi seker
1 cay bardagi ince cekilmis badem
1 paket vanilya

Kaysilarin cekirdekleri cikartilir .Tencerede kaysilar biraz suyla pisirlir. 4, 5 tanesi üzeri icin ayrilir. Kaysilar süzgece alinir,suyundan istenilirse muhallebiye bir cay bardagi eklenebilir.
Süt,un,nisasta,cekilmis badem,seker ,tencereye alinarak koyu muhallebi kivamini alincaya denk karistirliarak kaynatilir.Vanilya sekeride eklendikten sonra karistirilarak ocaktan alinir,kaysilar eklenir blenderdan gecirilir.Muhallebi kabina esit sekilde bosaltilir.Soguyunca buzdolabinda 3 .4 saat bekletilir servis etmeden üzerine kaysilar dizilir.




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin