Bayramdaki tatlilarimdan biriside kremali irmik tatlisiydi. Bu sefer süte krema kattim,daha özlü ve tadida pasta kremasina yakin oldu.
Hepinize saglikli huzurlu bir hafta dilegiyle .
1 litre süt
1 bardaktan bir parmak eksik irmik
200 ml sivi krema
yarim cay bardagi cekilmis un hailnde badem
1 bardak seker
1 paket vanilya
1 paket bisküvi
üzeri icin iri cekilmis ceviz,hindistan cevizi
Tencereye büskivi haricinde bütün malzemeler eklenir, kaynayana kadar devamli karistirilir.
Tepsiye kremali irmigin yarisi esit sekilde dökülür, büskiviler dizilir.
Kalan diger yarisida bisküvilerin üzerine dökülür.Hinsitan ceviziyle ceviz karistirilir irmik tatlisinin üzerini kapatacak sekilde konur. Soguyunca buzdolabina konur, 3 , 4 saat bekletilir.Dilimlenerek servise hazir edilir.