Samstag, 23. Juni 2012

CHEESECAKE RUS PASTASI


.



300 gr un
150  gr seker
150  gr tereyag veya margarin
2 yumurta
40 g kakao
1 paket kabartma tozu

ic  karisimi  icin
500 gr quark(labne peyniri)
3 yumurta
200 g sivi krema
70 gr tereyag veya margarin
1 paket vanilya sekeri,
1 cay bardagi seker

Tereyagi , sekeri  mikserle  derin bir  kapta homojen  bir kivam alincaya kadar cirpilir ,yumurtalar   ve kakao  ilave edilerek  cirpilmya  devam  edilir.   Un, kabartma tozu  eklenerek  hamur yogrulur.  15,20 dakika  hamur  dinlendirilir.
Hamurdan üzerine  rendelemek  icin  bir parca ayrilir  ve  buzdolabina  konur . Yaglanmis kelepceli kaliba hamur  elinizle( veya merdaneyle  ) bastirarak yayin,kalibin ic kenarlarina cikacak sekilde hamuru  kenarlarina  bastirarak   cikarin.

ici karisimi icin,
Quark,yumurtalar ve  oda  isisindaki  tereyagi mikserle koyu bir kivam alincaya kadar cirpilir.  Krema , toz sekeri ,vanilya sekeri ilave edilip cirpilir. Quarkli karisimi hamurun üstüne yayilir,ayirdiginiz kakaolu hamur  rendenin  iri  tarafiyla  rendelenir. .Isitilmis  180 derece  firinda  yaklasik 1 saat  kadar  üzeri kizarana kadar pisirlir.Eger hamurun üzeri cok pembelesiyorsa üstüne aliminyum folyeyle  kapatilir yoksa üzeri kizarmis ama ici pismemis olur.




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin