.
300 gr un
150 gr seker
150 gr tereyag veya margarin
2 yumurta
40 g kakao
1 paket kabartma tozu
ic karisimi icin
500 gr quark(labne peyniri)
3 yumurta
200 g sivi krema
70 gr tereyag veya margarin
1 paket vanilya sekeri,
1 cay bardagi seker
Tereyagi , sekeri mikserle derin bir kapta homojen bir kivam alincaya kadar cirpilir ,yumurtalar ve kakao ilave edilerek cirpilmya devam edilir. Un, kabartma tozu eklenerek hamur yogrulur. 15,20 dakika hamur dinlendirilir.
Hamurdan üzerine rendelemek icin bir parca ayrilir ve buzdolabina konur . Yaglanmis kelepceli kaliba hamur elinizle( veya merdaneyle ) bastirarak yayin,kalibin ic kenarlarina cikacak sekilde hamuru kenarlarina bastirarak cikarin.
ici karisimi icin,
Quark,yumurtalar ve oda isisindaki tereyagi mikserle koyu bir kivam alincaya kadar cirpilir. Krema , toz sekeri ,vanilya sekeri ilave edilip cirpilir. Quarkli karisimi hamurun üstüne yayilir,ayirdiginiz kakaolu hamur rendenin iri tarafiyla rendelenir. .Isitilmis 180 derece firinda yaklasik 1 saat kadar üzeri kizarana kadar pisirlir.Eger hamurun üzeri cok pembelesiyorsa üstüne aliminyum folyeyle kapatilir yoksa üzeri kizarmis ama ici pismemis olur.