Sonntag, 8. Juli 2012

ANANASLI MUHALLEBI




Sicak  havalarda  serinletecek  hafif  bir  sütlü tatli ,icindeki  ananas  parcalariyla   nefis  oldu.
1lt süt
1 fincan  un
2 yemek  kasigi  nisasta
1 yemek  kasigi  pirinc unu
1 paket  vanilya
1 su  bardagi  seker
1 kutu  konserve  ananas
Türkiyede  Quark ve  cremefraiche bulunmadigindan  isteyen  arkadaslar  yukardaki  gibi  yapabilirler  muhallebisini  .
Benim  tarifim  cok  basit, pisirmeden  malzemeleri  cirpip  buzdolabinda  bekletiliyor 
500 gr  quark
 200 g cremefraiche
1 su  bardagi  seker
1 paket  vanilya
1 paket  krema  sertlestirici
Muhallebisi  icin bütün malzemeler  tencereye  alinarak  orta  ateste  kaynayincaya  kadar  karistirilir. Kücük  sekilde  dogranmis  ananaslar  muhallebiye ilave  edilir .Kuplara   veya  kaseye  paylastirilir,üzerine  tüm  olarak  ananaslar  konur,oda  sicakligi  ciknca  buzdolabinda 4 saat  bekletildikten  sonra  servis  edilir.

Bu  tarifde  cok  pratik , benim  yaptigim   muhallebisini  pisirmeden  kremasi  pasta  kremasina  yakin  bir  lezzet oluyor   
Derin  bir  kaseye  quark ,cremefraiche,seker,vanilya, krema  sertlestirici  eklenir  mikserle    koyu  bir  kivam  alincaya  kadar  cirpilir. Icine  anannas  parcalari  eklenir  ve  kuplara  paylastirilir, yani  hic  pisirmeden  tatli  hazir  oluyor.







LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin