Sicak havalarda serinletecek hafif bir sütlü tatli ,icindeki ananas parcalariyla nefis oldu.
1lt süt
1 fincan un
2 yemek kasigi nisasta
1 yemek kasigi pirinc unu
1 paket vanilya
1 su bardagi seker
1 kutu konserve ananas
Türkiyede Quark ve cremefraiche bulunmadigindan isteyen arkadaslar yukardaki gibi yapabilirler muhallebisini .
Benim tarifim cok basit, pisirmeden malzemeleri cirpip buzdolabinda bekletiliyor
500 gr quark
200 g cremefraiche
1 su bardagi seker
1 paket vanilya
1 paket krema sertlestirici
Muhallebisi icin bütün malzemeler tencereye alinarak orta ateste kaynayincaya kadar karistirilir. Kücük sekilde dogranmis ananaslar muhallebiye ilave edilir .Kuplara veya kaseye paylastirilir,üzerine tüm olarak ananaslar konur,oda sicakligi ciknca buzdolabinda 4 saat bekletildikten sonra servis edilir.
Bu tarifde cok pratik , benim yaptigim muhallebisini pisirmeden kremasi pasta kremasina yakin bir lezzet oluyor
Derin bir kaseye quark ,cremefraiche,seker,vanilya, krema sertlestirici eklenir mikserle koyu bir kivam alincaya kadar cirpilir. Icine anannas parcalari eklenir ve kuplara paylastirilir, yani hic pisirmeden tatli hazir oluyor.