Dienstag, 18. September 2012

KURU ERIKLI BADEMLI KEK







Havalar  burda  birden  sonbahara  gecis  yapip,  10 derece  düsünce sicacik  cayla bir  dilim  firindan   cikmis    kek  zamanida  gelmis  demektir.

fusununmutfagi.    arkadasimizin yapacagi  etkinlige  gönderiyorum kendisine  daveti  icin  tesekkür  ediyorum.
4 yumurt
1 su  bardagi  siviyag
yarim  cay bardagi  süt
   1,5 su  bardagi  seker
   1 paket  vanilya
   1 su  bardagi  toz  badem
    1 su  bardagi  file  badem,  üzeri  icin
    1 paket  kabartma  tozu
    2  ila    3 ,  su  bardagi un
    200 gr  kuru erik

 Seker,  yumurtalar  mikserle  krema  kivamina  alincaya  dek  cirpilir.  Süt.vanilya ,toz  badem ilave     edilerek   cirpilir.   Kabatrma  tozu  ,un  ,küp  dogranmis  kuru  erikler  eklenerek  karistirilir
Yaglanmis , unlanmis  kelepceli  pasta  kalibina  kek  hamuru  dökülür.Isitilmis  180 derece  firina  sürülür  üzerindeki  bademler  cok  kizarmadan firindan  alinir. Kekin  ici  kisminin  pistigini  anlamak  icin  kürdan  testi  yapilir,  kürdan  yapismadan   kuru  sekilde  ciktiysa  kekiniz  pismis demektir.




























LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin