Sonntag, 30. September 2012
KREMALI SEBZE CORBASI
Sonbaharin aksam soguklari kendini iyice hissettirdi burda,öglenleri asagidaki gibi sicacik cayla kek aksamlarida sicacik icimizi isitan corbalar piser oldu bizde.
3 adet patates
2 adet kabak
2 adet havuc
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi krema
1 adet sogan
4 yemek kasigi siviyag
karabiber, sebze bulyon,tuz
5 bardak su
Tecereye siviyag eklenir , sogan yemeklik dogranarak kavrulur. Küp dogranmis patates,kabugu kazinmis ve ince dilimlenmis havuc , kabak eklenerek karistirilir. Sicak su , sebze bulyon ilave edilerek orta ateste sebzeler yumusayincaya kadar pisirilir .Blenderdan gecirildikten sonraönce süt sonra istenirse kerema eklenir bir tasim daha kaynattiktan sonra baharati tuzu ayarlanir ocaktan alinir. Afiyetle sicacik icilir.