Sonntag, 30. September 2012

KREMALI SEBZE CORBASI


Sonbaharin   aksam  soguklari  kendini  iyice  hissettirdi  burda,öglenleri  asagidaki  gibi  sicacik  cayla  kek  aksamlarida  sicacik  icimizi  isitan  corbalar  piser  oldu  bizde.

3 adet  patates
2 adet  kabak
2 adet  havuc
1 cay  bardagi  süt
1 cay  bardagi  krema
1 adet  sogan
4 yemek  kasigi  siviyag
karabiber, sebze bulyon,tuz
5 bardak  su

Tecereye   siviyag eklenir  ,  sogan  yemeklik   dogranarak     kavrulur.   Küp  dogranmis  patates,kabugu  kazinmis  ve  ince  dilimlenmis  havuc , kabak  eklenerek   karistirilir.  Sicak  su , sebze  bulyon ilave  edilerek  orta ateste  sebzeler  yumusayincaya  kadar  pisirilir .Blenderdan  gecirildikten  sonraönce  süt sonra  istenirse  kerema  eklenir bir  tasim daha  kaynattiktan  sonra  baharati  tuzu  ayarlanir  ocaktan  alinir. Afiyetle  sicacik  icilir.











LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin