Simdiden hepinize sevdiklerinizle neseli huzurlu mutlu bayramlar dilerim.
Arkadasimin kizinin kina gecesine hazir baklavalik yufkadan 1 tepsi baklava yapmistim.Arta kalan yufkalarida bu citir börekleri yaptim. Yine birgün öncesinden etin yanina garnitür olarak yaptigim kabakla patatesi ic harci olarak kullandim. Baharatlarla kabagi patatesi karistirip etin yanina garnitür olarak yapmistim ,baklava yufkasinda daha önceden yaptigim peynirlisi ve kiymalisi bile bu kadar lezzetli olmamisti.
8 adet baklavalik yufka
1 adet yumurta
2 adet kabak
3 adet patates
1 adet sogan
siviyag
100 gr kasar rendesi
Karabiber,kirmizi tozbiber,sarimsak tozu
Öncelikle ic harc yapmak icin, kabaklar ve patates cipten biraz daha kalin sekilde kesilir.Tavaya siviyag ve yemeklik dogranmis soganlar eklenerek kavrulur.kabak patates ilave edilerek sotelenir,baharatlar eklenir su koymadan kabagin saldigi kendi suyuyla kisik ateste pisirilir.Ocaktan almadan kasar rendesi ilave edilir.
Yufka serilir,üzerine siviyag sürülür,ikinci yufkada serilir kenarina ic karctan konularak yufkalar dikkatli sekilde sarilarak rolu yapilir.4 esit parcaya kesilir,yaglanmis firin tepsisine dizilir.Üzerine cirpilmis yumurta sürülerek 180 derece firinda kizarana kadar pisirilir.