Sonntag, 13. Januar 2013

ELMALI PASTA




4 adet  yumurta
1 bardak  siviyag
1 bardak ilik  süt
7.8 adet  elma
1 bardak  seker
1 paket  vanilya
1 cay kasigi tarcin
100 gr toz  badem
1 paket  kabartma  tozu
2,5   3  su  bardagi  un
yarim  limon  suyu ,1 yemek  kasigi  bal
 Elmalar  soyulur ,ortadan  ikiye  ayrilir  cekirdekleri  cikartilir.Yarim  elmanin  üzerine  bicakla 5,6  cizik  atililir.Elmalarin  üzerine  limon  suyu  gezdirilir  kararmamasi  icin.
Yumurtalar  sekerle köpürene   kadar  cirpilir,siviyag ilik  süt  eklenir  cirpilmaya  devam  edilir.
Toz  badem,tarcin,vanilya,kabartma  tozu  ve unun  bir  kismi  eklenerek  cirpilir.kalan  un  yavas  yavas  eklenerek  kasikla  iyice  karistirilir.
Pasta  kalibinin  ici  ve  kenarlari  yaglanir  kek  hamuru   pasta  kalibina  dökülür ,elmalar  dizilir.Isitilmis   firinda kizarana  kadar  pisirilir.
Firindan  ciktiktan  sonra  elmalarin  üzerine  ilitilmis bal  fircayla  sürülür  elmalar daha  parlak görünür  ve  hemen  kurumaz.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin