4 adet yumurta
1 bardak siviyag
1 bardak ilik süt
7.8 adet elma
1 bardak seker
1 paket vanilya
1 cay kasigi tarcin
100 gr toz badem
1 paket kabartma tozu
2,5 3 su bardagi un
yarim limon suyu ,1 yemek kasigi bal
Elmalar soyulur ,ortadan ikiye ayrilir cekirdekleri cikartilir.Yarim elmanin üzerine bicakla 5,6 cizik atililir.Elmalarin üzerine limon suyu gezdirilir kararmamasi icin.
Yumurtalar sekerle köpürene kadar cirpilir,siviyag ilik süt eklenir cirpilmaya devam edilir.
Toz badem,tarcin,vanilya,kabartma tozu ve unun bir kismi eklenerek cirpilir.kalan un yavas yavas eklenerek kasikla iyice karistirilir.
Pasta kalibinin ici ve kenarlari yaglanir kek hamuru pasta kalibina dökülür ,elmalar dizilir.Isitilmis firinda kizarana kadar pisirilir.
Firindan ciktiktan sonra elmalarin üzerine ilitilmis bal fircayla sürülür elmalar daha parlak görünür ve hemen kurumaz.