Donnerstag, 24. Januar 2013
PORTAKALLI HASHASLI KREMALI REVANI
4 yumurta
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi hashas
2 su bardagi un
1 su bardagi seker
1 adet portakalin rendesi
1 adet portakalin suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
kremasi icin
2 paket kremsanti
2 su bardagi sogul süt
serbeti icin
2 su bardagi su
2 su bardagi portakal suyu
4 su bardagi seker
Öncelikle tencereye seker,su,portakal suyu konur ve karistirilarak kaynamaya birakilir. Kisik atese alinarak 15 dakika kadar kaynatilir.
2 bardak soguk süte 2 paket kremsanti eklenerek cirpilir ,koyulasinca buzdolabina bekletilir.
Yumurtalar sekerle homojen bir kivam alincaya dek cirpilir.Yogurt,siviyag,hashas,portakal suyu, ilave edildikten sonra cirpmaya devam edilir.Portakal rendesi,vanilya,kabartma tozu un eklenerek cirpilir.
Yaglanmis tepsiye veya borcama hamur dökülü,.isitilimis 180 derece firinda üzeri kizarana kadar pisirilir.
Firin sicakligi cikmis revaniye ilik serbet dökülür en az 4 saat bekletilir,eger bir gün bekletilirse serbeti daha iyi cekmis olur.Kremsanti revaninin üzerine sürülür dilimleyerek kesilir.