Donnerstag, 24. Januar 2013

PORTAKALLI HASHASLI KREMALI REVANI
























4 yumurta
1 su  bardagi  siviyag
1 su  bardagi  yogurt
1 su  bardagi  hashas
2 su  bardagi  un
1 su  bardagi  seker
1 adet  portakalin  rendesi
1 adet  portakalin  suyu
1 paket  vanilya
1 paket  kabartma  tozu
kremasi  icin
2 paket kremsanti
2 su  bardagi  sogul  süt
serbeti  icin
2 su  bardagi su
2 su  bardagi  portakal  suyu
4 su  bardagi  seker

Öncelikle  tencereye seker,su,portakal  suyu  konur  ve karistirilarak  kaynamaya  birakilir. Kisik  atese  alinarak 15 dakika  kadar  kaynatilir.
2 bardak  soguk  süte  2 paket  kremsanti  eklenerek  cirpilir ,koyulasinca  buzdolabina   bekletilir.

Yumurtalar  sekerle  homojen  bir  kivam  alincaya  dek  cirpilir.Yogurt,siviyag,hashas,portakal  suyu, ilave  edildikten  sonra  cirpmaya  devam  edilir.Portakal  rendesi,vanilya,kabartma  tozu  un  eklenerek  cirpilir.
Yaglanmis tepsiye  veya  borcama  hamur  dökülü,.isitilimis  180 derece  firinda  üzeri  kizarana  kadar  pisirilir.
Firin  sicakligi  cikmis revaniye ilik  serbet dökülür  en  az 4 saat  bekletilir,eger  bir  gün  bekletilirse  serbeti daha  iyi  cekmis olur.Kremsanti  revaninin  üzerine  sürülür dilimleyerek  kesilir.






LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin