Samstag, 2. Februar 2013

YUMURTALI UFAMAC

Ufamac   icanadolu  bölgesinde  daha  cok  Yozgat , Kayseri , Corum , köylerinde yufkayla   yapilan ve  yine  yufkayla  yenen  yöresel bir    kahvaltilik  veya  ara  ögündür.
Türkiyeden  gelirken  getirmistim  köy  yufkalarini   posetleyip buzluga  koymustum.Buzluktan  birsey  almak  istedigimde  ne  kadar  dikkatli  olsamda  yufkalar  haliyle kiriliyor  buzlu oldugu  icin.  Kirilmis  unufak olmus       yufkalari  ancak  böyle  degerlendirdim  digerleri  saglam  onlari bulgur  pilavi  ve  kuru fasulyeyle  yemek  icin  bekletiyorum.

Yarin pazar, yufkanizda  varsa   kahvaltiya  cok  pratik ufamac  yapmak  istersiniz  belki.

1 adet  pismis  yufka( kisi  sayisina  göre  artilabilir)
3 adet  yumurta
1 yemek  kasigi  tereyag

Tavada  tereyag  eritilir , kuru  yufkalar  iri  sekilde  ufalanir  veya   bölünürek  tavaya  konur. Ufalanan  yufkalar kuru citir  citir  olana   kadar tereyaginda    devamli  kasikla  cevrilir.  Yumurtalar   cirpilir, ufamacin  üzerine   ilave  edilerek  yumurtalarda  iyice  pisirilerek   ocaktan  alinir. Ufamac  ekmekle  yenmez  yine  pismis  yufkayla dürüm  edilerek   yenir.  Yanina  varsa köy cömlek  peyniri  veya  beyaz  peynirle   servis  edilir. Tabiki  cayda  olacak

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin