Ufamac icanadolu
bölgesinde daha cok Yozgat , Kayseri , Corum , köylerinde yufkayla
yapilan ve yine yufkayla yenen yöresel bir kahvaltilik veya ara ögündür.
Türkiyeden
gelirken getirmistim köy yufkalarini posetleyip buzluga
koymustum.Buzluktan birsey almak istedigimde ne kadar dikkatli
olsamda yufkalar haliyle kiriliyor buzlu oldugu icin. Kirilmis
unufak olmus yufkalari ancak böyle degerlendirdim digerleri
saglam onlari bulgur pilavi ve kuru fasulyeyle yemek icin
bekletiyorum.
Yarin pazar, yufkanizda varsa kahvaltiya cok pratik ufamac yapmak istersiniz belki.
1 adet pismis yufka( kisi sayisina göre artilabilir)
3 adet yumurta
1 yemek kasigi tereyag
Tavada
tereyag eritilir , kuru yufkalar iri sekilde ufalanir veya
bölünürek tavaya konur. Ufalanan yufkalar kuru citir citir olana
kadar tereyaginda devamli kasikla cevrilir. Yumurtalar cirpilir,
ufamacin üzerine ilave edilerek yumurtalarda iyice pisirilerek
ocaktan alinir. Ufamac ekmekle yenmez yine pismis yufkayla dürüm
edilerek yenir. Yanina varsa köy cömlek peyniri veya beyaz
peynirle servis edilir. Tabiki cayda olacak |