3 yumurta
1 bardak seker
150 gr tereyag
1 cay bardagi ilik süt
1 adet muz
1adet portakal kabugu rendesi ve suyu
1 adet elma
1 paket vanilya sekeri
1 paket kabartma tozu
2, 2,5 su bardagi un
100 gr rendelenmis cikolata
üzerindeki glazür icin
100 gr pudra sekeri
yarim limon suyu
üzeri icin
üzeri icin
1 adet portakal
1 su bardagi portakal suyu veya limonatasi
1 tatli kasigi nisasta
1 su bardagi portakal suyu veya limonatasi
1 tatli kasigi nisasta
kalpli cikolata
Derin bir kapta yumurta seker beyaz bir kivam alincaya kadar cirpilir.
Erimis tereyag ,ilik süt,vanilya sekeri,portakalin suyu eklenir cirpilmaya devam edilir.
Kabugu soyulmus rendelenmis elma, portakal kabugu rendesi, catalla ezilmis muz,rendelenmis cikolata ilave edilerek karistirilir. Un kabartma tozu elenerek eklenir. Kasikla hamuru söndürmeden karistirlir.Baton kalip tereyagla yaglanir hafif unlanir.Kek hamuru kaliba esit sekilde yayilir.
Isitilimis 180 derece firinda pisirilir.
Pudra sekerine limon suyu eklenir koyu bir kivam alincaya kadar cirpilir.
Tencereye portakal suyu ve nisasta alinir devamli karistirilarak topaklanmasi önlenir.Kaynamaya baslayinca küp küp dogranmis portakal eklenir ocaktan alinir. Firindan cikmis ilik kekin üzeri glazürle kaplanir,glazür donunca nisastayla pismis portakal kekin orta kismina konur.Cikolatayla süslenir.
Derin bir kapta yumurta seker beyaz bir kivam alincaya kadar cirpilir.
Erimis tereyag ,ilik süt,vanilya sekeri,portakalin suyu eklenir cirpilmaya devam edilir.
Kabugu soyulmus rendelenmis elma, portakal kabugu rendesi, catalla ezilmis muz,rendelenmis cikolata ilave edilerek karistirilir. Un kabartma tozu elenerek eklenir. Kasikla hamuru söndürmeden karistirlir.Baton kalip tereyagla yaglanir hafif unlanir.Kek hamuru kaliba esit sekilde yayilir.
Isitilimis 180 derece firinda pisirilir.
Pudra sekerine limon suyu eklenir koyu bir kivam alincaya kadar cirpilir.
Tencereye portakal suyu ve nisasta alinir devamli karistirilarak topaklanmasi önlenir.Kaynamaya baslayinca küp küp dogranmis portakal eklenir ocaktan alinir. Firindan cikmis ilik kekin üzeri glazürle kaplanir,glazür donunca nisastayla pismis portakal kekin orta kismina konur.Cikolatayla süslenir.