Mittwoch, 13. Februar 2013

PILELI BÖREK























5  adet  taze  yufka
yarim  su  bardagi  siviyag
1 su  bardagi  su
2 adet  yumurta
1 cay  kasiginin  ucuyla  kabartma  tozu
Beyaz  peynir,maydanoz

 Yufkalar tezgaha  serilerek  dört eşit parçaya  ücgen  seklinde  kesilir . Yag,su,kabartma  tozu  karisimindan  ücgen  yufkanin  heryerine  fircayla  sürülür.
 Üçgen enli   kismin  ortasindan  tutularak   ice  dogru  büzdürülerek  kelebek  sekli  verilir. Kenarlardaki uçları toplanir.  Uc  kismina  peynirli kiyilmis  maydanozlu  harctan  konularak ice  dogru  sarilir. Üzerine yumurta sürülür,yaglanmis  tepsiye  ters  cevirerek  dizilir. Yufklariin  hepsine  ayni  islem  uygulandiktan  sonra  isitilimis  180 derece  firinda  üzeri  kizarana  kadar  pisirilir. Bir  gün  önceden  yapip  buzdolabinda  beklettim ,sosuna  kabartma  tozu  ekledigim  icin  ve    sosu  iyice   cekmis  sekilde  firina  sürünce  piserken  öyle  kabardiki  börekler ici  kat  kat  oldu.Yaparken  telastan  yapim  asamasini  resimleyemedim  umarim  katlama  seklini  anlatabilmisimdir.



Misafirlerime hazirladigim  cay  masam

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin