5 adet taze yufka
yarim su bardagi siviyag
1 su bardagi su
2 adet yumurta
1 cay kasiginin ucuyla kabartma tozu
Beyaz peynir,maydanoz
Yufkalar tezgaha serilerek dört eşit parçaya ücgen seklinde kesilir . Yag,su,kabartma tozu karisimindan ücgen yufkanin heryerine fircayla sürülür.
Üçgen enli kismin ortasindan tutularak ice dogru büzdürülerek kelebek sekli verilir. Kenarlardaki uçları toplanir. Uc kismina peynirli kiyilmis maydanozlu harctan konularak ice dogru sarilir. Üzerine yumurta sürülür,yaglanmis tepsiye ters cevirerek dizilir. Yufklariin hepsine ayni islem uygulandiktan sonra isitilimis 180 derece firinda üzeri kizarana kadar pisirilir. Bir gün önceden yapip buzdolabinda beklettim ,sosuna kabartma tozu ekledigim icin ve sosu iyice cekmis sekilde firina sürünce piserken öyle kabardiki börekler ici kat kat oldu.Yaparken telastan yapim asamasini resimleyemedim umarim katlama seklini anlatabilmisimdir.
Misafirlerime hazirladigim cay masam