Samstag, 13. April 2013

TAHINLI CÖREK

 2 su  bardagi ilik  süt
1 su  bardagi  siviyag
3 yemek  kasigi  seker 
bir  cay  kasigi  tuz
1 paket  yas  maya  
alabildigi  kadar  un
1 yumurta beyazi  icine

 arasina sürmek  icin
3 yemek  kasigi  tahin
50 gr  tereyag 
yarim  cay  bardagi  siviyag

Tencereye siviyag,tahin,tereyag alinir  ve karistirilir,iliyinca  kaynatmadan  ocaktan  alinir.
Ilik  sütle  maya  eritilerek  karistirilir,,seker,yumurtanin  beyazi ,siviyag  ,tuz ilave  edilerek  cirpilir.Un  yavas  yavas  eklenerek  yumusak  ele  yapismayan  bir  hamur  yogrulur.Üzeri bezle  örtülerek mayalandirmaya  birakilir.
Mayalanan  hamurdan iki  büyük  beze  yapilir ,merdaneyle ince sekilde  acilir,tahinli  karisimdan  kasikla  bezenin heryerine sürülür.
Rulo  yapilarak sarilir,ikinci  bezeyede  ayni  islem  yapilir, bu  sekilde buzdolabinda 15 dakika  kadar  bekletilir  keserken  arasindaki  karisim  akmamasi  icin.
Rulo hamurdan iki  parmak  kenisliginde kesilir, yaglanmis  firin  tepsisine dizilir.üzerine  yumurta  sarisi  sürülür.isitilmis  180 derece  firinda üzeri kizarana  kadar pisirilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin