2 su bardagi ilik süt
1 su bardagi siviyag
3 yemek kasigi seker
bir cay kasigi tuz
1 paket yas maya
alabildigi kadar un
1 yumurta beyazi icine
arasina sürmek icin
3 yemek kasigi tahin
50 gr tereyag
yarim cay bardagi siviyag
Tencereye siviyag,tahin,tereyag alinir ve karistirilir,iliyinca kaynatmadan ocaktan alinir.
Ilik sütle maya eritilerek karistirilir,,seker,yumurtanin beyazi ,siviyag ,tuz ilave edilerek cirpilir.Un yavas yavas eklenerek yumusak ele yapismayan bir hamur yogrulur.Üzeri bezle örtülerek mayalandirmaya birakilir.
Mayalanan hamurdan iki büyük beze yapilir ,merdaneyle ince sekilde acilir,tahinli karisimdan kasikla bezenin heryerine sürülür.
Rulo yapilarak sarilir,ikinci bezeyede ayni islem yapilir, bu sekilde buzdolabinda 15 dakika kadar bekletilir keserken arasindaki karisim akmamasi icin.
Rulo hamurdan iki parmak kenisliginde kesilir, yaglanmis firin tepsisine dizilir.üzerine yumurta sarisi sürülür.isitilmis 180 derece firinda üzeri kizarana kadar pisirilir.