Samstag, 17. August 2013

YUMURTALI PAZI KAVURMASI

























1 bag  pazi
2 adet yumurta
1 adet  sogan
siviyag,karabiber,pul  biber,tuz

Yemeklik  dogranmis sogan  siviyagda pembelesinceye  kadar  kavrulur.
Yikanmis  kiyilmis  pazilar ilave  edilir,karabiber,pulbiber,tuzu ayarlanir  karistirilarak tencerenin kapagi  kapatilir.Pazilar  suyunu  cekince yumurtalar üzerine kirilir,yumurtalarin  beyazi  pisince  ocaktan  alinir sicak  servis edilir.Benim pisirdigim  pazilar  bahceden  taze  oldugu  icin  haslamadim pazarda  satilanlari  önce  haslayip  sonra pisirin.

Kommentare:

derya SEZGİN hat gesagt…

Bayılırım pazı kavurmasına hele de böyle yumurtalı olursa ellerine sağlık canım sevgiler...

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan hat gesagt…

mmmmmmm nefis nasıl olsa balım bana yaptı:)))

Fatma Damyan hat gesagt…

Çok severim, ellerine sağlık canım :))
Nefis görünüyor...

nilay hat gesagt…

pazı en sevdiğim sebzelerden biridir
Ellerine sağlık
Sevgiler

hazalca hat gesagt…

uzun bir aradan sonra bu güzel kavurmayla karşılanmak çok güzel.eline sağlık

Anonym hat gesagt…

çok güzel görünüyor ben svıyğla beraber biraz tereyğda koyuyorum çok güzel oluyr pazardan alıyorım şimdiye kadar hiç haşlamadm soğanla beraber kavurunca kısık ateşte pişince saten sulanıyor kendi suyuyla pişiyor

selda nın mutfak defteri hat gesagt…

Merhabalar,
Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Gönülünce hat gesagt…

Yumurtalı kavurma ve şu aşağıdaki pideden bir parça hımmm nefis daha ne olsun:) ... Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin