Sonntag, 1. September 2013

KISLIK DOMATES SOSU


























5 kilo  domates
1 ,5 yemek  kasigi  kaya  tuzu
1 cay  bardagi siviyag
Domatesler  yikanir,kurulanir , rendenin iri  tarafiyla  rendelenir.Kabuklarini ben  soymadim vitamini kabugunda  oldugu  icin.
Büyük  derin  tencereye  rendelenmis domates,tuz,siviyag  eklenir,  kaynamaya  baslayinca arada  bir  karistirilir.Üzerine  biriken köpük alinir.  20, 30 dakika  kadar  kaynatilir.
Kavanozlar  sicak  suyla yikanir, domates püresi ocaktan  alinir, sicakken hemen  kavanozlara doldurulur.
Kapaklari kapatildiktan  sonra   pecete  serili  zemine    ters cevrilir. Bir  gün  bu  sekilde  bekletildikten  sonra serin   yerde  muhafaza edilir.

Kommentare:

nilay hat gesagt…

OOO kışlıklar hazırlanıyor. Ben de pek yaparım. Kışın çok rahat ediyorum.
Ellerine saülık
Sevgiler

hazalca hat gesagt…

oh ne güzel,kışı garantilemişsin.afiyetle ve de sağlıkla yensin

Hülya Aydoğan hat gesagt…

Şimdiden güle güle yiyin canım. Kışın harika oluyor bu soslar.. Ellerine sağlık Çiçeğim..

Pembe Tatlar hat gesagt…

Rabbim ağız tadıyla yedirsin canım ellerine sağlık :)

Disal duru hat gesagt…

canım ellerine sağlık.kış hazırlığının her halini çok severim....benimde yapasım geldi...süper görünüyorlar..:)

Gönülünce hat gesagt…

Kışa hazır domates suları sen bu sos ile neler yaparsın artık :) ... Ellerine emeğine sağlık canım...
Sevgiler...

ihlamurcum hat gesagt…

Elimizin altında ne de rahat oluyor,değil mi? Ama kapaklar bir içim su derler ya,elinize sağlık.

anneminkizıyim hat gesagt…

Canim ellerine saglik, nede istah acici duruyorlar, cok güzel bir fikir paylasmisin.
Domatesler bu yil rekor düzeyde Almanyada ucuzladi, benimde yapasim geldi. Her yil domatesli biber tursusu yapiyordum bu yil dah onuda yapamadim, sevgiler...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin