Freitag, 21. Februar 2014

SODALI KARNIBAHAR KIZARTMASI



































1adet  orta  boy  karnibahar
2 yumurta
1 sise  soda
6 yemek  kasigi  un
1 cay  kasigi kabartma  tozu
bir  cay  kasigi  karabiber,pul  biber,tuz
Kizartmak  icin  siviyag
üzeri  icin  1 kase  yogurt,1 dis  sarimsak
Karnibahar kücük  parcalara  ayrilir,yikanir tuzlu  suda diri  kalacak  sekilde  haslanir süzüldülten  sonra  sogumaya  birakilir.
Derin  bir  kasede  yumurta.soda,un,karabiber,pulbiber,tuz,kabartma  tozu eklenerek  cirpilir  boza kivamina getirilir.
Tavaya  siviyag  eklenir ,karnibahar boza kivamindaki harca  bulanir kizgin  yagda kizartilarak kagit  havlu serili  tabaga  alinir.
Sarimsakli  yogurt cirpilir  karnibaharin  üzerine  gezdirilir.sicakken  servis  edilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin