Samstag, 19. Juli 2014
KREMALI ISPANAKLI BÖREK
5 adet yufka
500 gr ispanak
200 gr peynir
200 ml krema
2 yumurta+1 yumurta üzeri icin
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
bir cay kasigi karabiber,tuz sarimsak tozu
Ic harci icin 2 yumurta,siviyag,krema,kabartma tozu kasede cirpilir.
Yikanmis ispanaklar ince kiyilir peynir rendelenir ,karabiber,tuz sarimsak tozu ilave edilerek karistirilir
Yaglanmis tepsiye yufka serilir,kremali harctan bolca sürülür,2. ve 3 yufkayada ayni islem yapilir üzerine ispanaklar yayilir.Kalan 2 yufkada serilir kalan ic harca 1 yumurta daha eklenerek yufkanin üzerine bütün harc dökülür.Yufkalarin harci cekmesi icin bir kac saat bekletilir.Isitilmis firinda üzeri kizarana kadar pisirilir. Firindan cikinca kagit havlu nemli olacak sekilde islatilir böregin üzerine örtülür.Dilimlenerek servis edilir .