Samstag, 23. August 2014

FRENK ÜZÜMLÜ TART
























125 gr tereyag
1 yumurta
1 su  bardagi pudra  sekeri
2,5  ,3 su  bardagi  un
kremasi
1 litre süt
yarim cay  bardagi un
yarim cay  bardagi  nisasta
1 su bardagi  seker
1 paket  vanilya
500 gr  frenk  üzümü
Oda  isisinda bekletilmis tereyag  yumurta  pudra  sekeri  karistirilir,  un ilave  edilerek ele  yapismayacak  sekilde  hamur  elde  edilir..
Hamurun  üstü  kapatilarak  buzdolabinda 30 dakika  bekletilir.
Tencereye vanilya  haric  bütün malzemeler alinarak devamli  karistirilir.Muhallebi kivamina  gelince vanilya  eklenir  ocaktan  alinir arada bir  karistirilarak krema  sogumaya  birakilir.
Buzdolabindan  cikan  hamur   tezgahta  az unla  acilir,yaglanmis  hafif  un serpilmis   kaliplara  bastirilarak yerlestirilir.
Catalla bir  kac  yerinden  cizilir.
Isitilmis 170 derece  firinda yaklasik 15,  20  dakika pisirilir
Sogumus  tartin  ortalarina  soguk  krema  konur.üzerine  yikanmis  frenk üzümleri yerlestirilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin