Freitag, 24. August 2007

FIRINDA KABAKLI HAVUC

http://img.blogcu.com/uploads/Baharcicegi_233_(63).JPGSebzenin bol oldugu su yaz aylarinda bol bol tüketelim,hem saglikli hemde hafif oluyor.Kabagin cesitleri cok buda firinlnmis hali,ana yemek olarak yada garnitür olarakta yapabilirsiniz.

Malzemeler

4 adet orta büyüklükte kabak

3 adet havuc

200gr cig krema,sütte olabilir

200gr rendelenmis kasar peyniri

2 kasik un

1 dis sarimsak,kara biber,tuzot

Yapilisi Kabaklari havuclari yikayin,yuvarlak sekilde dograyin yapacaginiz borcama alin,cig kremayi,unu,baharatlari hepsini cirpin,kasarida ilave edip harmanlayin,ben kasari sonradan ilave etmiyorum üstü kuru oluyor,böyle olunca arasinda daha yumusak oluyor.Önceden isitilmis 200C firinda üstleri kizarana kadar pisirilir,yag koymaniza gerek yok cünki krema yagli oldugu icin gerek yok,yapanlara afiyet olsun.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin