Montag, 20. August 2007

LAVASLI KÜRDAN KÖFTE


Ilk görünüste adana kebabini andirsada normal köfteyi kürdanla yapinca iste bu görüntü cikti ortaya ,ev halki adana kebabimi yaptin diye büyük bir istahla hepsini bitirdiler.Türkiyeye gidince yolumuz düserse Adanaya gercek adana kebabini yeriz,onun tadi hic süphesiz tartisilmaz

Lavas hamuru icin

3 bardak un,maya,mayasizda olabilir

yarim cay bardagi zeytinyagi

yarim cay bardagi süt

su,un,tuz

Yapilisi,Bütün malzemeyi yogurup,yumusak bie hamur elde edin,1 saat beklettikten sonra,kücük beze alin,tabak büyüklügünde acin,tava veya yufka sacinda lavaslari pisirin.

Köfte malzemesi

250gr kiyma

1 yumurta

yarim bardak galeta unu,veya 3 dilim ekmek ici

karabiber,sarimsak,tozbiber,tuz

yarim cay bardagi su

1 adet ince rendelenmis sogan

Yapilisi

Kiyamayi ve diger malzemeleri karistirip yogurun,arada bir elinizi suyla islatarak yogurmaya devam edin,köfte iyice yogrulursa kürdana yapismasi kolay olur,yoksa kürdanda durmaz.Köfteden yumurta büyüklügünde parca alarak uzun kürdana elinizle üstten alta dogru bastirarak kebab yapar gibi sekil verin,ister firinda yagli kagidin üstünde ister yagda kizartin.Sicak lavaslarin üstüne kürdan köftenizi koyup yaninda yesilligi bol olan bir salatayla sararak servis yapin,adana kebabi gibi olmasada sahte adana gbi oldu.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin