Montag, 20. August 2007

PIRINC ETKINLIGI SEBZELI KAFESLI PIRINC PILAVi



Malzemeler
1 paket milföy hamuru
1 bardak pirinc
2 adet havuc
1 adet sari paprika(dolmalik
1 adet kirmizi paprika(dolmalik
yarim cay bardagi kus üzümü
2 su bardagi etsuyu
tuz karabiber
1 kasik tereyag ve yarimcay bardagindan az siviyag
Yapilisi
Önceden tuzlu sicak suda isladigimiz pirincleri bol suyla nisastasi akana kadar yikayin ,paprikalari havuclari küp küp dograyin tencereye tereyagini siviyagini ekleyip sebzeleri ekleyelin hafif soteledikten sonra pirinci ilave ederek yeteri kadar kavurun daha sonra kus üzümünüde ekleyerek tuzunu karabiberini koyun daha sonra et suyunu koyarak tencerenin altini kisik ayara alarak pilavi pisirelim.
Milföy hamurlarini 1 parmak kalinliginda seritler halinde kesdikten sonra muffin kalibini yaglayin . Milföy seritlerini capraz sekilde kaliba yerlestirdikten sonra dinlenmis pirinc pilavindan seritlerin ortasina koyarak seritlerin hepsini birlestirerek kafes seklini verin,isitilmis firinada milföy hamurlari kizarana kadar pisirin.

Keine Kommentare:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin