Samstag, 8. September 2007

CILEKLI KREMA

Yaz sicaklarinda serinletici hafif ve sütlü tatlilar bizde cok yeniyor,ama bu tatliyi yaptigimda havalar sicakti simdi ise birakin serinlemeyi üsüyoruz,kaloriferi bile yaktik anlayacaginiz sonbaharin soguklari erken geldi Almanyaya.Türkiye hala yazin sicaklarini yasiyor,ve bu sütlü tatli orda sicakta iyi gider diye düsündüm ve tarifi sizlerle paylastim.Hem basit hemde cok kolay hazirlaniyor,cileklerde ayri bir aroma katiyor kremaya.

malzemeler,200 ml krema,200 g quark(labne peyniri)200 g cilek,buzluktanda olabilir.2 paket vanilya sekeri,1 paket krem sertlestirici.
Kremayi mikserle koyulasincaya kadar cirpin,quarki vanilya sekerini ilave edin yine cirpma islemine devam edin,cilekleri daha önceden rondadan gecirin püre halini alinca kremaya ekleyin,krem serlestiriciyi ekleyip cirptiktan sonra kaselere doldurun.Buzdolabinda soguyuncaya kadar bekletin,servise hazirdir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin