Freitag, 30. November 2007

PATATESLI GÖZLEME

Disarisi soguk,iceride sicacik gözleme var,yaninda cay.
 Pazar günleri herkes evde olunca sicacik yapilip yenir,ögle yemegiyle aksam yemeginin ortasinda 5 cayida diyebiliz aileyle yapilan 5 caylari.


bir bardak süt,bir bardak siviyag,bir paket maya,tuz,alabildigi kadar un.
ic harci,patates,bir tutam  maydanoz,reyhan,karabiber,kirmizi toz biber,siviyag,1 kuru sogan.

yapilisi,ilik sütle maya eritilir,zeytinyagida ilave edilerek yumusak bir hamur elde edilir,mayalandirmaya birakiilr.
ic harci icin,patatesleri cips gibi ince rendelenir,maydanoz incecik kiyilr,sogan rendelenir,baharatlarlada eklenip siviyagla harmanlanir.
Mayalanmis hamurdan limon büyüklügünde bezeler alinr,tabaktan daha büyük sekilde acilir,bezenin yarisina patatesli harc yayilir ve bezenin diger yarisi üstüne örtülür,kenarlarina elle bastirilir.Sacta iki tarafi pisirilir,yanina cay yapilir afiyetle yenir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin