Montag, 17. Dezember 2007

AYVA TATLISI

Ayvanin bol oldugu su günlerde receli tatlisi mutfaklarimizda nefis aromasiyla misler gibi kokar.Ayva tatlisini daha piserken yumusamismi diye tadina baktigimda bir tanesini sicak sicak yemisim,elma ceviz tarcin ayvayla bulusunca harika bir lezzet olmus,denemenizi tavsiye ederim, meyveli oldugu icin agir olmuyor.

Sevgili arkadaslarim Kurban bayraminizi en icten dileklerimle kutlar,ailenizle huzurlu neseli bir bayram gecirmenizi dilerim.Kurbanlarinizi Allah kabul etsin,yaslilarimizi hastalarimizi,yetim kalmis yavrularimizi ziyaret ederek sevindirelim.
IYI BAYRAMALR


malzemeler,2 ayva,2 elma,1 cay bardagi cekilmis ceviz,bademde olabilir,tarcin,bir kac damla limon suyu,karanfil,bir bardak seker,cay kasigin ucuyla gida boyasi,kaymak veya dondurma

yapilisi,ayvalarin kabuklari soyulur,cekirdekleri cikarilir,ortasi hafif oyulur.rendelenmis elmaya tarcin ceviz ilave edilir bir kac damla limon damlatilir,ayvalarin ortasina konur.Ayvalar tencereye yerlestirilir,üstelerine iki kasik seker ilave edilir,ayvanin cekirdeklerini karanfilide koyduktan sonra,bir bardak suyla gida boyasida eklenerek yumusayincaya kadar kisik ateste pisirilir.kaymak veya dondurmayla servis edilir.



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin