Montag, 10. Dezember 2007

YE #29 ZEYTINYAGLI YEMEKLER ETKINLIGI


Bu ayki etkinlik zeytinyagli yemeklerimiz.Ev sahibligini sevgili sicakpaylasimlar yapiyor, bu etkinlige bende zeytinyagli brüksel lahanali havucla katildim,cok saglikli hafif olan zaytinyaglilarimizi ,etkinlik sayesinde bütün cesitlerini bir arada görecegiz.katilan arkadaslarinda simdiden ellerine saglikAysel hanimada bu güzel etkinlige ev sahipligi yaptigi icin tesekkür ederim.

malzemeler.500 gr brüksel lahanasi,3 adet havuc,1 adet sogan,yarim cay bardagi zeytinyagi,tuzot,karabiber.

yapilisi ,brüksel lahanasinin üst kismindaki yapraklari cikarilir yikanir ,bicakla bir iki yerine batirilir piserken icininde yumusamasi icin.Havuclari uzun sekilde kesilir.Tencerede zaytinyagiyla ince dogranmis sogan sotelenir,brüksel lahanasi ve havuclar ilave edilerek sotelenir,karabiber tuzot yarim su bardagi sicak su ilave edilerek sebzeler yumusayincaya kadar pisirilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin