Dienstag, 13. Mai 2008
POGACA ETKINLIGI PAZAR POGACASI
Pogaca etkinligine ev sahipligi yapan papatya68 'in ve porselen demlik cay saati etkinligine ev sahipligi yapan deryadanlezzetler'in davetine bende pazar günü kahvaltida yaptigim pogacayla katiliyorum,arkadaslarimiza kolayliklar dilerim.
1 bardak süt
1 bardak siviyag
1 bardak soda
1 maya
yarim cay bardagindan az seker
1 yumurta,alabildigi kadar un,bir cay kasigi tuz
Ilik sütle mayayi eritin, siviyagini sekerini ilave edin cirpma teliyle cirpin,sodayi tuzu unuda ekleyip yumusak ele yapismayan bir hamur elde edin,yaklasik bir saat mayalandirin.
Mayalanmis hamurdan parcalar alarak elinizle yuvarlayip yaglanmis firin tepsisine dizin, pogaclarin üzerine yumurtanin sarisini sürün,isitilmis 180 derece firinda üzeri kizarana kadar pisirin.
Kahvaltida pogacalar sicakken kasar veya beyaz peynirle recellerle nefis oluyor,sodayla yumusacik ve hemen bayatlamiyor.