Firin posetinde pisen sebze ve et türü daha lezzetli ve daha cabuk pisiyor,hava almadigindan bütün vitamini lezzeti icinde kaliyor.Ben misafir kalabalik oldugu icin bagetlerle patatesleri ayri posette yaptim ama ikisi bir posettede pisebilir dahada lezzetli olur.Ölcü vermedim kisi basina göre cogaltilabilir veya azaltilabilir.
Malzemeler
tavuk baget
patates
havuc
kirmizi dolma biber
domates,biber salcasi,karabiber,tozbiber,tuz,sarimsak tozu
Yapilisi
Bagetler yikanir,siviyaga biber salcasi eklenir baharatlarda ilave edilerek bagetler salcali sosda bekletilir.
Patatesler,havuclar kirmizi dolma biberler dilimlenir,kabugu soyulmus domatesler dogranir.Domates salcasina siviyag eklenir karabiber,toz biber,sarimsak tozuda ilave edilir ve sos sebzelerle iyice karistirilir.Firin posetine bagetler konur,kenarlardan poset baglayacagiyla baglanir.Patatesli karisimada ayni islem uygulanir,posetlerin bir kac yerinden kürdanla delinir,isitilmis firinda pisirilir.