Donnerstag, 6. November 2008

KIRAZ DOMATESLI SEMIZOTU SALATASI

Hepinize hayirli cumalar arkadaslarim. Biz babamin durumuna alismadan birde Türkiyeden üzüntülü haber aldik.Yegenim trafik kazasi yapmis,sarampole arabasiyla taklalar atarak yuvarlanmis.Araba cöplük olmus,sekiz on takla atan arabadan yegenim omuzunda kirikla ve heryerine batan cam kiriklariyla cikmis.Allahim korumus arabayi görenler bu arabadan sag cikilmaz demisler.Esi hamile bebek bekliyorlardi rabbim dogacak cocugunun yüzüne bakmis.Dün ameliyat olmus omuzundan ameliyati iyi gecmis,bir kac günden cikacakmis hastaneden.insallah en kisa zamanda eski sagligina kavusur.

Babamin durumuna gelince , yogun bakimdan cikinca sadece bir gün kendine geldi ve yine derin uykuya daldi,tepki vermiyor cok zayifladi babacim . Doktorlar kismi beyinkanamasi olabilir dediler,3 haftadan beri kendinde degidi.Bugün kaldigi hastaneden baska bir hastaneye götürdüler ambulansla,babam bunun bile farkinda degil.Burasi felcli beyinkmamasi geciren hastalarin yattigi özel bir hastane.Bu hastanede bir ayda kalabilir alti ayda.Hastanin tedaviye cevap vermesi istekli olmasi gerekiyor,yeni dogan bir bebek gibi hastayla ilgileniyorlar.Hastaya yeniden yemek yemesini konusmasini hareket etmesini yürümesini ögretiyorlar,masajlar fizik tedavileri uguluyorlar.insallah bu hastanede kendine gelir tedavilere olumlu cevap verir.
Yegenimede babamada rabbimden sifalar dilerim,insallah artik iyi sevindirici haberler duyariz.


Sevgili karabiberinmutfagi arkadasimizin ev sahipligi yaptigi p.d.c.s.e etkinlige gönderiyorum.

500 gr semizotu
1 adet sari dolmalik biber
200 gr kiraz domates
zeytinyagi,limon ,salata baharati
Yikanmis suyu iyece süzdürülmüs semizotuna ince kesilmis sari dolmalik biberler ve ince dilimlenmis kiraz domatesler ilave edilir.zeytinyagi,limon suyu ve salata baharati eklenerek cirpilir,salatanin üzerine gezdirilir,üzerine kiraz domatesler dizilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin