Bu kabak mücveri yagda kizarttim, asagidaki mücveri firinda yapmistim.Yagda kizaran mücver lezzetli ama kalorisi cokdu. Firinda olanida saglikli kalorisi azdi.Size hangisi uyar,kilo veriyorsaniz firindaki ,yok kilomla aram iyidir ne yersem yiyeyim kilo almam diyorsaniz yagdakini tercih ederim
P:D:C:S: etkinligine ev sahipligi yapan arkadasimiz capankizimutfakta ,ya gönderiyor kendisine daveti icin tesekkür ediyorum
2 adet kabak
1 yumurta
bir kac dal maydanoz ,dereotu,yesil sogan
1 yemek kasigi dolusu un
karabiber, tuz
kizarmak icin siviyag
Kabaklar yikanir,rendelenir, suyu sIkIlIr.Un ve yumurtanin aki cirpilir, ince kiyilmis dereotu,sogan,maydanoz,karabiber,tuzu ilave edilir kasikla iyice karistirilir.Tavada siviyag isitilir,kasikla kabakli harctan alinir kizgin yagda arkali önlü kizartilir.Sicak servis edilir,afiyet olsun
Buda firin mücver,aynen yukardaki tarifle yapilir,firin tepsisi yaglanir,kabak mücver tepsiye yayilir.Isitilmis firinda kizarana kadar pisirilir.